1 Haziran 2014 Pazar

Ücretsiz Güvenlik Duvarı Pfsense

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte güvenlik açıklarımız aynı doğrultuda artmaktadır.

Yüksek maliyetler bizi beklerken tam bu noktada Linux imdadımıza yetişiyor. Linux Pfsense platformu ile yüksek maliyetli güvelik duvarları almak yerine tamamen ücretsiz olan Pfsense 'i tercih edebiliriz.
Özellikle yerleşik düzene sahip işletmelerde yani taşınabilir cihazlar yerine masaüstü pc'lerin olduğu bir yapıda daha aktif ve tam özellikleri ile kullanılabilir.
Bunun başlıca sebebi pfsense en iyi proxy modda çalışmaktadır. Ağdaki cihazlara proxy ayarı yapılması gerektiğinden bu ayarın dış ortamda tekrar değiştirilmesi gerekiyor.

Pfsense için çok önemli bir özellikte log tutmasıdır. Çok başarılı bir loglama özelliğine sahiptir.

Pfsense kurulumu için internetteki kaynaklar kullanılabilir. Kurulum yapılacak server yada pc için dual core işlemci, 1 gb ram, 80 gb hdd yeterli olacaktır.

Fobe Yazılım

8 yorum:

  1. kurulum konusunda yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  2. Tabiki Ayfer Hanım fobeyazilim web sitesinden bizlere ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Utm cihazlarına ödenen yüksek maliyetleri ortadan kaldırması çok iyi

    YanıtlaSil
  4. biz güvenlik duvarı kullanıyoruz fakat her sene lisans ücreti ödüyoruz. Pfsense lisans gerektirmemesi herkesin işine gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linux açık kaynak kodlu bir sistem olmasından kaynaklanıyor. Malesef Türkiye'de tam olarak bilinmiyor. Güzel bir paylaşım olmuş

      Sil
  5. Fortigate in yerine kullanabilirmiyiz? Biz kullanıyoruz. uyum sorunu yaşarmıyız

    YanıtlaSil
  6. bahsettiğim üzere network yapınız yerleşik düzende ise hiçbir sorun yaşamazsınız.

    YanıtlaSil
  7. Fortigate 40c kullanıyoruz. İşlemci ve ram çok düşük, aslında bakarsanız bunların hepsi birer pc den ibaret. o nedenle kendi pc mizi kendimiz oluşturup işlemci ve ram bayılmalarınında önüne geçebiliriz Pfsense sayesinde. firmalar işlemci hızına göre model belirleyip farklı fiyatlardan satıyorlar, bir çoğu aynı işi yapıyor. Pfsense sonuna kadar destek :)

    YanıtlaSil